Sobota, 27. júl 2024
SZSDT
FESPA
hlavná stránka informácie novinky 30. Seminář ASD ČR, Český Krumlov 2022

30. Seminář ASD ČR, Český Krumlov 2022

V uplynulý víkend sa v romantickom prostredí Českého Krumlova v priestoroch umeleckoprůmyslové školy svaté Anežky české konal odborný seminár ASD ČR, krorý bol súčasne venovaný oslavám 30. výročia českého zväzu (1991 - 2021). Na seminári sa zúčastnilo 16 reprezentantov SZSDT.

V predvečer seminára, vo štvrtok 31. marca 2022, sa konalo valné zhromaždenie ASD ČR, kde bol zvolený a personálne doplnený Výkonný výbor a Dozorná rada ASD ČR. Do funkcie prezidena zväzu bol zvolený pán Petr Štutzbart, viceprezidentom je pán Jindřich Havlík a vo funkcii sekretára ASD ČR bude pracovať pán Svatopluk Boček. Valné zhromaždenie súčasne rozhodlo o udelení čestného členstva ASD ČR pánovi Ľubomírovi Kobidovi a pánovi Petrovi BAČA Valachovi.

Piatok 1. apríla bol venovaný odbornému programu - dopoludnia novinky zo sveta tlače, reklamy, technológií a materiálov. V popoludňajšej časti pán JUDr. Miloš Machurek - dlhodobý sekretár (vtedy ešte spoločného československého) sítotiskového svazu pripomenul tridsaťročnú históriu činnosti a vyzdvihol niektorých zakladajúcich členov (páni Jiříček, Šándor, Ries), ktorí už medzi nami nie sú, avšak veľkou mierou sa zaslúžili o smerovanie a činnosť zväzu.

V záverečnej časti programu sa už tradične konala vernisáž serigrafií, ktoré boli vytvorené počas serigrafického workshopu ASD ČR Dašice 2021. Je potešiteľné, že na tomto workshope sa už tradične zúčastňujú aj 4 študenti pod vedením Mgr. Ivety Ochránkovej z našej družobnej školy ŠUP v Trenčíne.

Večerný program bol venovaný oslavám 30. výročia činnosti ASD ČR, ktoré sa konali v príjemnom prostredí kaviarne Egon Cafe. Dôležitým bodom programu bolo blahoželanie zástupcov SZSDT k významnému jubileu, pri ktorom sme odovzdali českým kolegom sklenú plaketu pripomínajúcu 30 rokov priateľstva a spolupráce.

Sobota bola venovaná kultúrnemu programu - českí kolegovia pripravili prehliadku Krumlovského zámku so špičkovým lokálnym sprievodcom (takmer sme zabudli na netradičné aprílové počasie a všade prítomný chlad).

Večer sa uskutočnilo pracovné koordinačné stretnutie zástupcov ASD ČR a SZSDT zamerané na plán spoločných aktivít (spoločný stánok na výstave Reklama Polygraf Praha 03.-05.05.2022 a svetová výstava FESPA GPE Berlín 2022, v dňoch 31.05.-03.06.2022; 9. vysokotlačené tričko SZSDT Choč 2022, plánované na 16. júl 2022 ako i Bill 17 plánovaný na 07.-08.10.2022).

Na nedeľu sme pre našu SZSDT skupinu naplánovali návštevu areálu na Krížovej hore nad Českým Krumlovom. Opäť nám Šťastena priala. Venoval sa nám osobne správca areálu pán Uhlíř a vo fundovanom výklade priblížil históriu, vzostupy i pády ako aj súčasný význam tohto magického miesta.

V druhej časti programu sme si prezreli historické expozície v bývalom cisterciáckom kláštore Zlatá koruna, ktorý sa nachádza neďaleko Českého Krumlova.

 

Pozrite si zopár fotografií 30. Seminář ASD ČR Český Krumlov 2022 .

Registrovaní a členovia SZSDT

FESPA
organizácia FESPA výstavy a akcie FESPA

Naši partneri
KASI
BARTOŠ
TEPEDE
CENTRUM SERVIS
PrintProgress
Slovenská chránená dielňa
Polygrafia & Fotografia
Tu môže byť
aj vaša reklama!
reklama na webe SZSDT