Sobota, 27. júl 2024
SZSDT
FESPA
hlavná stránka informácie novinky Bill 18 - tlačová správa

Bill 18 - tlačová správa

V tomto roku si pripomíname 30 rokov činnosti nášho zväzu v Slovenskej republike.

 

V príjemnom prostredí ESPLANADE Ensana Health Spa Hotel Piešťany zorganizoval SZSDT v spolupráci s českým zväzom ASD ČR v dňoch 20.-21. októbra 2023 

 

18. Medzinárodný seminár pre sitotlačiarov a digitálnych tlačiarov – Bill 18.

 

Odzneli prezentácie od popredných európskych i slovenských odborníkov z oblasti sitotlače, digitálnej tlače, reklamy a manažmentu.

 

Pozvanie prijali aj exprezident FESPA a náš kolega pán György Kovács, Maďarsko, pán Christian Duyckaerts, past-prezident FESPA, Belgicko, manažér FESPA pre technické otázky pán Graeme Richardson-Locke UK, ako aj zástupkyne FESPA  Jesica Arruda, Associations Manager a Lily Ward, Associations Executive a ďalší reprezentanti zväzov FESPA. Na seminári Bill 18 sa stretlo 92 účastníkov – sitotlačiari, digitálni tlačiari i dodávatelia materiálov a technológií -  z 9 krajín (Belgicko, Bulharsko, Česko, Chorvátsko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko, Śpanielsko, UK).

 

Je potešiteľné, že pozvanie prijali aj študenti a učitelia zo Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne a učitelia zo Strednej priemyselnej školy v Zlíne, ČR.

 

Účastníci mali možnosť oboznámiť sa s výsledkami celosvetového prieskumu FESPA Print Census 2023 ako i s dôležitou oblasťou rozvoja tlačiarenských firiem akou je zapojenie mladej generácie (Youth Engagement) - ako potenciálnych zamestnancov - do polygrafického priemyslu.

 

K hlavným témam Seminára Bill 18 patrila prezentácia pána Ľudovíta Karpinského z firmy TYPOSET Bratislava na tému kolor manažment a nové riešenia v digitálnej tlači.

 

Už tradične je súčasťou seminára Bill 18 dôležitá spoločenská časť - neformálne stretnutie členov virtuálnej slobodnej krajiny BAČALAND, počas ktorého boli poctení členstvom významní účastníci a VIP hostia seminára Bill 18. Večer pokračoval bowlingom sprevádzaným hudobnou produkciou skupiny OLDIES Piešťany.

 

Druhý deň Seminára Bill 18 bol venovaný výmene skúseností. Poprední tlačiari sa podelili s prítomnými

o cenné informácie a zaujímavé technologické detaily z oblasti sitotlače a digitálnej tlače. Oceňujeme, že aj na tejto vysoko technologicky a odborne zameranej časti sa zúčastnili študenti ŠUP TN.

 

Popri širokom spektre zaujímavých teoretických prednášok v podaní domácich i zahraničných prednášateľov sa mali účastníci možnosť počas oboch dní seminára Bill 18 v panelovej prezentácii oboznámiť s najnovšími technológiami a strojmi, ktoré prezentovali naši dodávatelia - členovia SZSDT - firmy Antalis, Kasi, M&P, NANOTEC, Spandex a TEPEDE.

 

Počas oboch dní seminára mali účastníci možnosť pozrieť si umelecké tlače - SERIGRAFIE, ktoré vznikli na workshopoch organizovaných pod vedením SZSDT a ASD ČR.

 

Prosím pozrite si zopár dokumentárnych fotografií, ktoré nasnímal náš chorvátsky priateľ Damir

 

https://photos.app.goo.gl/5xV1a5xTei2pPdxt7

 

i dokumentačné fotografie, ktoré zachytil  Ľudovít

 

https://photos.app.goo.gl/t45FnMCNa2mCfZFw7

 

a taktiež krátke video, ktoré spracovala a odvysielala na svojom okruhu lokálna Mestská televízia Trnava

 

https://youtu.be/4nxbpRhR810

Registrovaní a členovia SZSDT

FESPA
organizácia FESPA výstavy a akcie FESPA

Naši partneri
KASI
BARTOŠ
TEPEDE
CENTRUM SERVIS
PrintProgress
Slovenská chránená dielňa
Polygrafia & Fotografia
Tu môže byť
aj vaša reklama!
reklama na webe SZSDT